3-те фрази на некадърния шеф

Снимка: pixabay.com

Hачалникът е важна личност. Ако е добър професионалист и свестен човек, работата върви успешно, а вие можете да напреднете в кариерата, най-малкото защото ще учите нови неща и ще трупате опит. Ако е некадърник и злобар, всеки час в службата е мъка, а възможности за развитие не се задават.

Има поне 3 ключови фрази, по които можете да познаете, че ви оглавява бездарник:

YouTube

1. „Не ви плащат, за да мислите.“

А за какво плащат тогава? Дори да са ви наели да чистите, ако го правите, без да мислите, надали се получава добре. Всъщност тази фраза от устата на шефа означава: „Не ми харесват разсъжденията ви, защото никак не обичам служителите ми да са по-умни от мен!“

2. „Това е твой личен проблем.“

По принцип началникът наистина не е длъжен да се съобразява с личните ви проблеми. Добрият шеф обаче ги отчита, ако иска хората му наистина да са ефективни. Но щом употребява често тази фраза, имате пълно право и вие да не си отлагате отпуската или да работите през почивните дни,за да се справите с проект, несвършен навреме не по ваша вина. Нека бездушният началник сам се оправя с личните си проблеми.

3. „Това е работа и никой не ви е обещавал, че ще бъде интересно.“

Вярно, повечето от нас не работят в цирка. И за мнозина работата носи първо пари, а чак след това радост. Лошите мениджъри обаче се отличават с това, че не умеят да разпределят задачите така, че всеки да получи нещичко, което да му е поне малко интересно. На тях дори през ум не им минава, че са длъжни да мислят за такива глупости.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе