Най-добрите храни за детоксикация на тялото

Противно на общоприетото схващане, детоксикация на тялото не трябва да бъде скучна и монотонна. Тя не е като почистването на гаража или зад хладилника. Когато хората разберат колко е важно да правят детоксикация с правилните храни и начин на живот, то тя се превръща в революционен начин да се поддържа здравето.

Има редица естествени храни, които помагат за премахване на токсините отвътре. От друга страна – кофеин , алкохол и транс-мазнините – увеличават токсичното натоварване в тялото, така че е от решаващо значение е те да се намалят.

Цвеклото е пълно с витамини и минерали , включително и цинк, който е важен за имунната система. Цвеклото съдържа фибри, които очистват при прочистването на стомашно-чревния тракт и детоксикира черния дроб , един от основните филтри на организма от токсини.

Куркума се използва като подправка в традиционната индийска кухня. Също така в Аюрведа. Куркумата дължи своето детоксикиращо действие на куркумин. Тя подкрепя храносмилането , увеличава антиоксидантна активност и засилва имунитета също.

Водораслите също са отлични при детоксикация и подобряване на общото здравословно състояние. Те са богати на витамини и минерали, като съдържат съединения, които премахват токсините.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе