Доказано: Щастливи са само необвързаните жени

Необвързаните жени открай време трябва да се примиряват с редица досадни въпроси за семейното си положение, с неодобрението в очите на околните и най-вече с двойните стандарти. Защото докато един необвързан мъж се приема като секси ерген, то една „самотна” дама се бори срещу стереотипите, че е отчаяна, нежелана или нещо не й е наред.

Точно затова днес ще развенчаем някои от митовете, които битуват в обществото и ще ви докажем, че може да извлечете много позитиви от семейното си положение на независима жена, пишат от jenite.bg. Проучване, проведено между 2000 жени, е установило, че дамите, които все още не са открили своите половинки, се грижат доста за доброто си физическо състояние. Дали защото имат свободно време, или по някаква друга причина, тази част от нежния пол, която прекарва повече време в тренировки, си набавя всички необходими ендорфини, за да се чувства страхотно! Когато до вас няма човек, който да хърка, да дърпа завивката и да ви буди, сънят наистина е по-добър. Когато няма с кого да си делите домакинските задължения, рано или късно започвате да правите всичко сами. Сара Екел, автор на self-help литература, казва:

YouTube

„Сами трябва да се справяте с всеки аспект от живота си – с финансите, със семейните празници, с отпуските и с домакинските задължения. Това ви прави безкрайно независими, ценете го!” Хората, които казват заветното „Да!” на по-зряла възраст, е наистина малко вероятно да се разведат след това. Все пак, тези дами вече знаят какво точно искат да получат от живота, за разлика от по-младите.

Социологът Бела ДеПауло е на мнение, че животът на необвързаните хора е малко или много по-труден. Както вече споменахме, те трябва да се справят сами с редица злободневни задължения, което ги прави и по-стабилни психически.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе