Как да разпознаеш несигурния мъж

Ако предишният ви партньор е бил нарцистичен и егоистичен, лесно ще се очаровате от уязвим и привидно скромен човек.

На фона на своя предшественик, който се интересува само от себе си, той изглежда като дар от съдбата. Но и тук има клопки, за които трябва да внимавате.

Отначало изглежда, че имате късмет. Той подарява цветя, не може да откъсне поглед от вас и повтаря, че не заслужава такава красива жена. Но доста бързо този чар може да се замени от други чувства. Грижата и любовта се превръщат в мания, а това може дори да ви изплаши.

Несигурността на мъжа в себе си може да се прояви по различни начини.

Ето 15 от най-честите признаци:

1. Няма друг живот, всички негови интереси, дейности и хобита са изградени около вас и взаимоотношенията. Той не се сприятелява с колеги и иска да прекара всяка вечер с вас. Той вижда работата си като дълг и вече не прави нищо за развитието си. Няма хоби или стремежи към нищо – освен как да прекара цялото си свободно време близо до вас, за предпочитане заедно, така че да не се разсейвате от никого.

2. Той е убеден, че все още мислите за предишния си партньор, без значение от колко време сте се разделили. Той ще търси или дори ще измисли доказателства, че имате чувства към него. Той не може да повярва, че се интересувате от настоящите отношения, защото, разбира се, той не е достоен за вас.

3. Започва да говори твърде бързо за любовта. Буквално след няколко срещи започва да говори за това каква лавина от чувства е засипала сърцето му. Отначало може да се ласкаете, но скоро ще разберете, че това е странно, защото се познавате твърде отскоро.

4. Интензивността на чувствата е прекалено голяма. Той е убеден, че вие ​​сте основното нещо в неговия живот, това, за което той е готов да живее. Това чувство може да бъде много приятно, но рано или късно ще се уморите. Това е твърде голяма отговорност, която не си струва да поемете.

5. Непрекъснато се интересува дали го обичаш. Несигурен, той се нуждае от постоянно потвърждение на вашите чувства. Той се хваща за всякакви трохи на внимание с нездравословен ентусиазъм и изпада в депресия, ако му се струва, че не сте толкова близо до него, както преди. Необходимостта от потвърждение може да възникне по всяко време, независимо дали сте на работа, на важна среща или в космоса. Ако изпратите съобщение от космическия кораб с думите „Обичам те“, той няма да ви повярва 100%. В края на краищата той не заслужава любовта ви.

6. Той е ужасно ревнив към всички около вас. Несигурният човек ще ви ревнува от роднини, приятели и колеги. Ако отидеш някъде в компанията без него, той ще започне да те тормози с послания и обаждания. Може дори да ви хареса в началото на връзката, но ще разберете, че това ви лишава от възможността да общувате нормално с тези, които са скъпи за вас.

7. Той заплашва с раздяла, но не директно. Той ще се оплаче жално, че му се струва, че сте охладняли към него. Струва му се, че вече не сте толкова нежна и щастлива, когато се прибира след работа. Че вече не го искате толкова много. И сигурно е по-добре да си тръгнете. Това е манипулация, предназначена да събуди у вас чувство за вина. Усещането за вина ви принуждава да покажете любовта си с цялата си сила, да докажете чувствата си.

8. Той постоянно се оплаква от бившите гаджета, никоя не го харесвала наистина, всички го предали и използвали.

9. Той следи актуализациите ви в социалните мрежи. Има нещо, което публикувате – вече го знае. И е първият, който пише коментар. Коментирали ли сте някого? Той ще го сложи също коментар. Или отговор. И най-вероятно ще бъдете неудобно за всички, които го виждат.

10. Той иска да знае с кого и за какво говориш. Ако говорите с някого, той ще се опита да стои близо до вас и да види екрана. Той може нежно да попита кой ви е позвънил и за какво си говорите, или да попита за паролата ви на телефона под фиктивен претекст. И дори ако в телефона просто гледате забавни клипове за говорещи котки, той не се спира и ще попита дали не е изпратено до вас от таен ухажор?

11. Много често прави подаръци и комплименти. Отначало тази нагласа приятно изненадва, но след това започва да изглежда като опит да ви „подкупи“, за да останете при него и да не ходите при някой друг.

12. Винаги подозира за изневяра, прави предположения за ваши несъществуващи любовни дела. Той вижда конкурентите навсякъде и не се съмнява, че ще се поддадете на изкушението – всеки друг човек ще бъде по-добър от него.

13. Той иска винаги да сте с него. Разбира се, всеки има нуждата да се чувства необходим, но има разумни граници. Той иска да сте с него, не на работа, дори да я обичате. Срещите с роднини и приятели също ще го дразнят.

14. Той не толерира критика. Ако се опитате да дадете конструктивен коментар, за да помогнете в нещо, той го възприема като удар в гърба. Той вече не е толкова сигурен в себе си и тук критикувате най-лошите му страхове.

15. Неговото щастие зависи изцяло от вас. В отношенията е важно да се вземат под внимание нуждите на партньора. Но неговите нужди ще бъдат твърде големи: ще трябва да излъчвате щастие и радост денонощно. Ако сте щастливи, той също е щастлив и доволен. Но ако сте заети с работа, болни или тъжни, ще бъде лошо за него. И ще почувствате, че трябва да сте щастливи всяка минута, всеки ден. Не защото сте наистина добри, а заради него. Сигурни ли сте, че имате нужда от това?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе