Балетната школа с четири награди от фестивал с изключително силна конкуренция

Малките грации от Балетната школа към НЧ „Развитие 1869“ се представиха фантастично на престижния Национален фестивал „България танцува“ в Димитровград. В невероятно силната конкуренция на над 1000 участници, повечето от които възпитаници на специализирани училища, от 32 града в цялата страна, те спечелиха цели 4 приза. Момичетата на Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева завоюваха една първа награда за танца „Хоровод“, една втора за „Закачка“, наградата на Фестивала за дебют и участие в силен международен танцов фестивал в Сърбия през декември.

YouTube

Танцът „Хоровод“ бе оценен най-високо в четвърта възрастова група, в категория „Характерни“. Второто място за „Закачка“ бе постигнато в същата категория, но за трета възрастова група.

„Успехите, които постигнахме, са страхотна награда за усилията, които положиха децата, за тяхната отдаденост, трудолюбие и дисциплина. Заради, бих казала, респектиращата конкуренция на възпитаници на балетни училища и училища по изкуствата, които имат занимания всеки ден, не хранехме особени надежди за успех. Въпреки всичко се справихме невероятно“, каза след края на фестивала Мария Керчева. Тя подчерта, че международното жури е съставено от професионалисти, които са утвърдени и уважавани в жанра имена – примабалерината Диляна Никифорова, балетният режисьор Анелия Янева, балетният хореограф Боряна Сечанова, балет-майсторът Никола Хаджитанев, хореографът Раул Торес, зам.председателят на Сръбската танцова федерация Небойша Славкович и хореографът от виетнамски произход Чан Тхе Чунг.

„Жури на такова ниво да ни оцени толкова високо, е признание, което не се получава всеки ден. Затова имаме пълно право да сме удовлетворени и горди“, добави Мария Керчева. Тя от сърце благодари за подкрепата на спомоществователите от групата общински съветници на ПП ГЕРБ и фирма „Джем машина Импорт-Експорт“ ООД, като политиците са заделили лични средства, за да може малките грации да осъществят това престижно участие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе