Синдикатът на МВР подкрепи публично масовите протестите в страната

Мащабните граждански протести в страната днес са подкрепени в специална Декларация на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Документът е изпратен до организаторите и се разпространява в социалните мрежи. Днес стана ясно, че на силовите служители е разпоредено масово да връчват стари фишове и да записват номера на автомобили, които участват в протестните шествия.

Декларацията е адресирана до организаторите и участниците в протеста срещу повишаването на цените и за увеличение на пенсиите и заплатите.

Ето и текстът й:

YouTube

Като служители в Министерството на вътрешните работи законът ни забранява да изразяваме политически пристрастия и антипатии; забранява ни публично да даваме оценка на политически формации – били те на власт или в опозиция.

Има обаче и друг закон – Божия. Според него неотменно право на всяко човешко същество е да се бори за по-добър живот.

Щастливи сме, че днес за нас тези два закона не влизат в конфликт.

Защото и двата закона не само ни позволяват, но и ни задължават да застанем до всеки гражданин, който със законни средства защитава правото си на по-добър живот.

И подчинявайки на повелята им, ние Ви подкрепяме във всички ваши законни действия, насочени към подобряването на живота на българите.

Желаем Ви успех!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе