Десет мигранти изчезнаха след потъване на лодка край Турция

Десет души са изчезнали в понеделник, след като кораб, превозващ незаконни мигранти, потъна западно от бреговете на Турция, съобщи турската брегова охрана, предава Нова Телевизия.

Двама мигранти доплували до брега недалеч от крайбрежния град Дикили в провинция Измир, след като лодката им потъна, а бреговата охрана заяви, че е в ход търсенето изчезналите.

YouTube

Длъжностните лица не дадоха подробности за националността на хората. Турция е домакин на повече от три милиона сирийски бежанци и до 300 000 иракчани.

Турските сили за сигурност са открили 73 нелегални имигранти, включително иракчани, иранци, афганистанци и пакистанци в северозападната турска провинция Къркларели, съобщи в понеделник Анадолската агенция. Те се опитват да стигнат до Европа, добавя агенцията и уточнява, че регионът Къркларели е на границата с България.

Турция е основен коридор за мигрантите, които се опитват да стигнат до Стария континент, особено след началото на сирийския конфликт през 2011 г.

Броят на имигрантите, които идват в Европа, е намалял, след като техния приток достигна връх през 2015 г., когато повече от един милион души се минаха в Гърция от Турция, главно чрез лодки.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе