Започва проверка в Агенцията по вписванията

Започва проверка в Агенцията по вписванията по разпореждане на правосъдния министър Цецка Цачева, което тя направи в края на миналата седмица, сочи информация на БГНЕС.

Тогава стана ясно, че служителите в Агенцията ще получат близо 600 000 лева бонуси за последното тримесечие. А точно в този период се получи сривът в Търговския регистър предизвика огромни проблеми за бизнеса в продължение на седмици.

YouTube

От Агенцията по вписванията съобщиха тогава, че там са изплатени допълнителни възнаграждения за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията. Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв., съобщиха от агенцията. Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, коемнтира, че е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията.

Средномесечният фонд „Работна заплата“ на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв. „Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно. Отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие.

Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срив”, каза тя Козарева все пак уточни, че тримата служители, отговорни за загубата на данни, няма да получат бонуси.“

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе