Областният управител зарадва учениците в училището в село Паисиево с подаръци

Областният  управител на област Разград Гюнай Хюсмен посети средно училище „Христо Ботев” в село Паисиево, община Дулово, област Силистра по случай двойният празник на училището – навършването на 135 години от началото на образователното дело и 20-годишнината от началото на средното образование  в селото.

YouTube

Заедно с народния представител от 20-ти многомандатен избирателен район Силистра Алтимир Адамов, кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед, заместник-кмета на община Дулово с ресор „Хуманитарни дейности” Доротея Тотева и кмета на село Паисиево Гюрджан Рахми, той зарадва учениците с подаръци. Двадесет първокласника получиха по раница с учебни пособия, а учениците от по-горните класове – пет баскетболни топки, пет футболни топки и пет федербала – част от дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция, което през септември бе предоставено на Областния управител на Разград за разпределение. Дарението е в резултат от доброто сътрудничество на българския премиер Бойко Борисов и турския президент Реджеб Ердоган.

Областният управител заяви, че съвместното посещение в училището е израз на тясното сътрудничеството между област Разград и област Силистра, което може да се надгради и с обмен на педагогически кадри. Резултат на това единодействие е и наскоро асфалтирания на сто процента път Китанчево – Паисево. Г-н Хюсмен подчерта, че правителството се стреми да създаде възможно най-добри условия за провеждане на учебния процес, като се влага голям финансов ресурс за ремонти на училищните сгради и повишаване на учителските заплати. Той разговаря с много учители и ученици и им вдъхна увереност в техните сили и способности, като ги призова към старание и отдаденост в учението и им пожера успех през настоящата учебна година. За пореден път Областният управител напомни важността от изучаването на книжовния български език, особено от децата билингви, като основен фактор за успешна професионална реализация.

В края на събитието директорът на училището – г-жа Юлвие Рафи подари на гостите специално юбилейно издание на училищния вестник ”Паисиевски глас”. Тя информира, че в училището се обучават 230 деца в редовна и 8 в самостоятелна форма на обучение, които постигат добри резултати в учебния процес и в извънкласните форми на обучение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе