Областният управител дари детска площадка на детската градина в село Йонково

Областният  управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детска градина „Кокиче” в село Йонково, община Исперих. На събитието присъстваха общинският съветник от Общински съвет Исперих Мустафа Рашид и кметът на село Йонково Бейти Али.

Детската площадка е изградена с лични средства на г-н Хюсмен. Дарението включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет.

YouTube

Освен с площадката, г-н Хюсмен зарадва децата и с още подаръци – баскетболни и футболни топки и федербали – част от дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция, което през септември бе предоставено на Областния управител на Разград за разпределение. 

Областният управител заяви, че дарението му е израз на неговата последователна политика в подкрепа на благоустрояването и развитието на малките населени места в региона. Той посочи, че в село Йонково всички улици са асфалтирани, уличното осветление работи, добре е уредено сметопочистването, а наскоро отново с негово лично дарение са изкърпени с асфалт дупките по централния площад на селото. Г-н Хюсмен изрази увереност, че постепенно малките градчета и села ще станат привлекателни за живот и че задържането на младите хора да живеят в тях е пътят за решаване на проблема с демографската криза в област Разград.

Областният управител благодари на г-н Кулов и на г-н Рашид, затова че са осигурили бетона за фундаментите на съоръженията на детската площадка и на хората от селото, които с доброволен труд са монтирали уредите.

Г-н Хюсмен направи инспекция на условията за провеждане на учебния и възпитателния процес в детската градина и подчерта, че и децата в селата заслужават да имат достъп до качествени образователни услуги. Директорът на училището Мая Добрева информира Областния управител, че в детската градина се обучават 18 деца, които от ранна възраст изучават книжовния български език и след това са конкурентоспособни в училище. Г-н Хюсмен подчерта, че това е правилният път за развитие на децата.

След събитието жители на използваха посещението на Областния управител, за да разговарят с него и да представят свои актуални проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе