Въпросите, които Слави да зададе на Бойко Борисов

1. Г-н Борисов, има ли според Вас монопол на пазара на горива в България?

2. Преди година и половина КЗК не намери картел на пазара на горива и каза на бензиностанциите сами да се борят да няма картел на пазара. Сега КЗК тръгна пак да проверява цените на горивата. Какво означава това според Вас?

YouTube

3. Какво трябва да се случи, за да подаде оставка правителството?

4. Какво трябва да се случи, за да подаде оставка Валери Симеонов?

5. Последният мониторингов доклад на ЕК за България е най-добрият, откакто съществува Механизма за сътрудничество и проверка. Не е ли така, защото сте удобен за Жан-Клод Юнкер и определени кръгове в Брюксел, а не защото България е преборила организираната престъпност, корупцията и си е оправила съдебната система?

6. Защо в България няма осъден още нито един политик на висок пост заради корупция?

7. В редица свои публични изяви припомняте какво е било по времето на БСП и говорите специално за КТБ и АЕЦ „Белене“. Само БСП и Орешарски са виновни за фалита на КТБ?

8. Как така през първия Ви мандат КТБ порасна като активи от 2 млрд. лева до 5,6 млрд. лева?

9. Колко държавни дружества държаха парите си в КТБ по време на първия Ви мандат и защо?

10. Защо проектът „Белене“ беше подновен, след като многократно през годините казахте, че заради този проект сме ощетени с милиарди и това е попречило да се вдигнат по-бързо

11. Смятате ли, че Делян Пеевски трябваше да декларира, че има частен интерес в медийния сектор, след като внесе законопроект за медиите? Защо не го направи според Вас?

12. След като вече има нов Закон за медиите, чиято основна цел е изсветляването на собствеността им, ще дадете ли прогноза колко медии ще се окажат притежание на г-н Пеевски?

13. Ще предложите ли промяна на законодателството така, че ако даде депутат отсъства от парламента на определен брой заседания, да бъде автоматично изхвърлян от Народното събрание?

14. Смятате ли, че само с наливане на пари българското образование и здравеопазване ще се оправят?

Разбира се, това е само малка част от въпросите, на които Борисов дължи публичен отговор. И то не просто еднократно, а постоянно. Но и телевизионният формат не позволява да се разгърне истинската картина на това, което може да бъде принуден да каже или да откаже да каже човек като Борисов. Затова, дано на 28 ноември вечерта Слави Трифонов се прояви като човек, задаващ точните въпроси в точните моменти, а всички ние да слушаме внимателно отговорите и да си ги спомним като дойде време за избори. Иначе просто нищо не правим.

Автор: Ивайло Ачев

източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе