Учени смятат, че са открили Атлантида

Древни руини около испанския бряг са изгубената Атлантида. Това твърдят британски експерти, публикували сателитни снимки.

Местоположението на изгубения град на Атлантите може би най-накрая е открито, твърдят историци, цитирани от британското издание „Дейли мейл“.

YouTube

Сателитни изображения на древните руини, доказват, че огромните пристанищни стени на града някога са били в южната част на Испания.

Много от обектите, изследвани от екипа, вече са известни на археолозите и се смята, че са били построени от древните римляни и гърци.

Сега изследователите от частната фирма за сателитно изобразяване Merlin Burrows твърдят, че са открили доказателства, че те са били построени от мистериозен древен народ, известен като Атлантите.

Атлантида е отбелязана в писанията на гръцкия философ Платон, който през 400 г. пр.н.е. описва усъвършенствана островна цивилизация, управлявала огромна морска империя, около 9000 години по-рано. Градът е имал огромна пристанищна стена, огромни входни стълбове, храм на бог Посейдон и огромни кръгови парчета земя, изсечени от Атлантите, в които живели. Смята се, че катастрофално природно бедствие – като цунами или вулканично събитие, е унищожило Атлантида заедно с народа ѝ и е останала да съществува само като легенда.

Много историци смятат, че Платон е измислил историята като начин да представи философските си теории. Според новите данни на Merlin Burrows местоположението е било някъде на север от испанския град Кадис, Андалусия, около Националния парк „Доняна“, който според историците някога е бил голямо вътрешно море. Според изследователите и на юг, и на север от парка има още доказателства за древната цивилизация, като 15 други селища са разположени по крайбрежието.

Археолозите смятаха досега, че повечето от тези селища са от римски или гръцки произход, тъй като и двете цивилизации някога са обитавали района. Но сега, използвайки уникалните сателитни технологии – въздушна фотография и наблюдение, британските експерти смятат, че са открили Атлантида, като съответства напълно на характеристиките на Платон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе