Франция е парализирана

Началото на протестите във Франция срещу високите цени на горивата бе белязан от трагичен инцидент.

Участничка в един от протестите е била блъсната от кола и е починала, предадоха световните агенции, като цитираха вътрешния министър Кристоф Кастанер. Трагедията се разиграла край град Пон-дьо-Бовоазен, северно от град Гренобъл във Френските Алпи.

YouTube

Протестиращи устроили пътна блокада. Шофьорка на автомобил се паникьосала при вида на хората на пътя и натиснала педала за скорост, при което станал и инцидентът.

Над 1000 протестни прояви се провеждат днес във Франция. Очаква се в тях да се включат 50 000 души.

„Жълтите жилетки“ са шофьорите, които са недоволни от покачването на данъците върху горивата. Името на движението идва от жълтите жилетки, които всички автомобилисти задължително трябва да имат в превозните си средства.

Вчера техни представители раздаваха листовки с местата, където се предвиждат блокади, за да не бъдат затруднени пътуващите днес.

По околовръстното шосе на Париж е предвидена протестна акция, наречена „Операция охлюв“, чието име подсказва какво може да се случи с трафика там. Предвижда се участниците в тази акция после да достигнат до президентския дворец в центъра на Париж.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе