Още един животински вид е на път да изчезне

За съжаление тази година не започва добре за разнообразието на природата и в частност за един животински вид. И до голяма степен ние, хората, имаме принос за това, съобщава Vesti.

Преди няколко дни официално още един представител на фауната беше обявен за изчезнал. Става дума за източната пума, която някога е населявала териториите от Мичиган до Южна Каролина. Големите котки, които на практика някога можели да бъдат срещнати във всички щати на изток от поречието на река Мисисипи, за съжаление стават жертва на масови изтребвания и лов от началото на миналия век. Достигали над два метра и близо 65 килограма и вероятно заради кожата си те са станали обект на ловци и трапери в продължение на десетилетия.

YouTube

Мястото им в еко системата е било от изключителна важност във връзка с популацията на елените в региона, която към днешна дата е достигнала огромни размери. През 2015 година еколозите обявяват, че от този животински вид са останали толкова малко представители, че на практика е невъзможно той да бъде възстановен.

Към днешна дата пумите вече не могат да бъдат срещнати в естествената си среда и от миналата седмица щатите, които са били дом на величествените хищници са започнали да ги обявяват като изчезнал вид.

Източник: debati.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе