Порноактьори в „реклама“ за България

Снимки на завърнали се у нас българи с блестящи кариери зад граница заляха социалните мрежи. На фотосите обаче се виждат световноизвестни порноактьори с измислени български имена. От текста става ясно, че имат невероятни успехи в науката и медицината. Хиляди българи споделиха снимките без да подозират, че са попаднали в капана на фалшивите новини.

„В ситуация сме, в която приемаме желаното за действително. Хора, те дори външно не приличат на учени. Това е изключително показателно, че лесно може да бъдем лъгани. Иска ни се фалшивите новини да бъдат истина – това е информационна перверзия“, коментира PR експертът Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

YouTube

По негово мнение не вярваме на Facebook, а на тези, които са споделили дадена новина и с готовност споделяме това, което те смятат. Според него всеки от нас трябва да е добър в управляването на дигиталното си присъствие. Христов подчерта, че доверието не е безгранично и трябва да сме критични към информацията, както към всичко останало, което ни заобикаля.

„Може би има дефицит на герои в обществото, за да си създадем нови хора, по които да повлечем крак. Самите снимки са точно като свалени от интернет. Поне господинът да си беше направил труда да изглеждат по-реално“, каза журналистът и актьор Павел Владимиров.

Той отбеляза, че има някакъв нарцисизъм да събереш повече лайкове. Повечето хора след това се оправдават, че са разбрали за какво става въпрос, но са имали друга идея, смята Владимиров. „Когато е свързано с професията ти, тогава е важно да си проверяваш източниците и да сверяваш информацията“, посочи още журналистът.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе