Рокади в Лудогорец

Управителният съвет на ПФК „Лудогорец“ утвърди промените в организационната структура на Клуба, които бяха анонсирани в началото на месец октомври.

Създаден беше Селекционен съвет, начело на който застава директорът „Спортна администрация“ Георги Караманджуков. Той ще бъде отговорен за цялата спортно-техническа дейност в ПФК „Лудогорец“. Караманджуков ще контролира работата в спортно-техническия щаб на представителния отбор, както и дейността на Лудогорец II, и Детско-юношеската академия на Клуба.

YouTube

На този етап длъжноста „Спортен директор“ в ПФК „Лудогорец“ остава вакантна.
Георги Караманджуков работи в Клуба от февруари 2011 г. Директорът „Спортна администрация“ е с дългогодишен управленски опит в сферата на футбола. Бил е Изпълнителен директор  на „Родопа“, Смолян в продължение на 15 години, директор „Спортна администрация“ в ПФК „Нафтекс“ и вицепрезидент на Аматьорската футболна лига. Завършил е „Спортен мениджмънт“ в Националната спортна академия.

Междувременно ръководството на Клуба постигна договорка с известния български футболист Иван Цветков, който започва работа в скаутското звено на ПФК „Лудогорец“. Цветков има успешна кариера в Холандия и Турция. Бързо печели авторитет и при завръщането си в България, където облича екипите на „Пирин“, „Левски“ и „Ботев, Пловдив.

Другото популярно име в скаутското звено е Яков Папарков. Дългогодишният директор на Детско-юношеската академия на „Лудогорец“, под чието ръководство школата постигна много успехи, сменя попрището си и ще работи за Клуба като помага за намирането на класни футболисти за представителния отбор.

Скаутите, които до момента работиха за селекцията в „Лудогорец“,  остават на работа в Клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе