Кадър на „Лудогорец“ поема Детско-юношеската академия

Бившият футболист на „Лудогорец“ и настоящ треньор в Академията Радослав Комитов беше избран за нов директор на ДЮА на Клуба. Той ще поеме школата след оттеглянето на Яков Папарков, който започна работа в скаутското звено на „Лудогорец“.

Радослав Комитов ще встъпи в длъжност в началото на декември, като до тогава ще изпълнява ангажиментите към отбора на U 19.

YouTube

В момента длъжността се заема временно от Валентин Станчев – Главен селекционер в ДЮА на „Лудогорец“. Бившият нападател ще продължи да търси таланти за академията на Клуба.

Радослав Комитов е роден в гр. Попово, но състезателната му кариера започва в „Етър“, Велико Търново. Като футболист на тима от старопрестолния град той записва мачове и за младежкия национален отбор. Комитов е защитавал цветовете и на немския Оберхаузен. Той е част от тима, завоювал историческото влизане на „Лудогорец“ в  А група през 2011 г. След този сезон Комитов прекратява състезателната си кариера и става помощник-треньор в „Светкавица“, Търговище. Там работи в щабовете на Никола Спасов и Георги Георгиев – Геша. Година по-късно Комитов е привлечен в академията на „Лудогорец“, където за кратко време се утвърждава като успешен треньор.

Шампион е с U15 през 2015 г. и с U17 през 2017 г. В историята на „Лудогорец“ ще остане като първия набор, който не е допуснал нито една загуба през целия шампионат – 30 мача, 25 победи и 5 равенства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе