Областният управител откри фотоизложбата „Поглед от Лудогорието към Европа“

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри в ОУ“Васил Априлов“-Исперих изложбата от снимки, участвали във фотоконкурса, организиран от Областна администрация,  „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград.

YouTube

182-те снимки на 96 жители на област Разград бяха подредени във фоайето на учебното заведение още вчера и предизвикаха голям интерес, както сред 625-те деца от училището и техните учители, така и сред родителите на възпитаниците на учебното заведение – съобщи заместник-директорът на ОУ“Васил Априлов“ Пламен Цанев. Всички с любопитство разглеждали пейзажите от 17 европейски държави, децата, които са посещавали част от местата, разказвали на връстниците си за своите впечатления.

В приветствието си към учениците при откриването на изложбата Областният управител им пожела да продължат да са любопитни към света, да се усъвършенстват и развиват, да се учат, за да успеят в живота, да търсят възможности за изява, каквито са и събитията, организирани от Областна администрация-Разград и насочени към различни възрастови групи.

Г-н Хюсмен се обърна и към педагозите с пожелание да имат много поводи да се гордеят с възпитаниците си и да са удовлетворени от работата си, заплащането за която се подобрява благодарение на правителството с министър-председател Бойко Борисов.

Г-н Хюсмен връчи грамота за участие във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ на учителката от ОУ“Васил Априлов“ Даниела Димитрова, която бе изпратила две снимки от Великобритания. Той припомни, че при най-малките участници в конкурса – на възраст до 14 години – сред наградените имаше и представител на община Исперих. На  второ място журито класира Джан Вейби от село Подайва. Той е на 12 години, в конкурса представи снимка от Хърватска.

Конкурсът „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград бе организиран от Областна администрация-Разград в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Изложбата ще остане в ОУ“Васил Априлов“ и утре, а в петък ще бъде открита в СУ“Христо Ботев“-Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе