Предстоят кампании против ХИВ и СПИН в Разград

От РЗИ – Разград уведомяват, че предстоят кампании свързани с  Европейска седмица за изследване  за ХИВ и хепатити, 23 -11.2018 г. и Световен ден на СПИН, 1 декември 2018 г. под мотото“ Узнай своя статус“.

Кампаниите целят насърчаване и обединяване на усилията на различни институции и организации за разширяване обхвата на тестване, повишаване на осведомеността на хората, относно предимството на изследването за ХИВ и хепатити, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване към лечение. Инициативите дават възможност на хората да направят своя избор за превенция на ХИВ и хепатити, за да защитят себе си и своите близки.

YouTube

През периода 23 – 30.11.2018 г., РЗИ – Разград  обявява  седмица на отворените врати за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, Хепатит С и сифилис.  Всички желаещи могат да узнаят своя статус напълно анонимно  в лабораторията на  Регионална здравна инспекция – Разград, етаж III, ст. 301,  ул. „Кирил и Методий“ №8,  всеки делничен ден от 8,30 ч.  до 15, 00 ч.

Подробна информация за дейностите, планирани от РЗИ- Разград, както и статистически данни за разпространението на хепатит В и С, сифилис и СПИН в Разградска област  може да намерите на интернет страницата на РЗИ- Разград.

 

 

С уважение,

Д-р  Ася  Генева

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе