Борисов: Говоренето за „катастрофален срив на инвестициите“ е непознаване на данните

Премиерът изразява тази позиция в профила си във Facebook, предава Нова Телевизия.

Според премиера Бойко Борисов говоренето за „катастрофален срив на инвестициите“ е по-скоро непознаване на данните. Министър-председателят изразява тази позиция в профила си във Facebook.Той посочва, че е получил последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в България.

YouTube

„Както сами може да се убедите от фактите по-долу, наблюдаваме сериозен ръст само за една година. Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво“, пише министър-председателят.

Той посочва още, че от началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти. „Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд. лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места“, пише още премиерът Борисов.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе