Зимата се завръща в сряда

В средата на новата седмица от север ще нахлува студен въздух.

Нов средиземноморски циклон ще приближи Балканите в неделя срещу понеделник и ще окаже влияние на времето над страната, като се очаква да бъде мрачно, облачно и дъждовно.

YouTube

Зимата се завръща в сряда, но преди това ще има леко затопляне особено в неделя и отчасти в понеделник – това показват средносрочните синоптични модели.

Много мощен антициклон оказва влияние на времето над Балканите, заради който в петък, събота и неделя в сутрешните часове в Софийското поле и на други места в низините ще бъде облачно и мъгливо.

През уикенда в следобедните часове се очаква слънце и повишаващи се дневни температури, като в неделя те може да достигнат над 10 градуса, в Южните райони – до 13 градуса.

Нов средиземноморски циклон ще приближи Балканите в неделя срещу понеделник и ще окаже влияние на времето над страната, като се очаква да бъде мрачно, облачно, дъждовно, като на места ще има по-сериозни превалявания. Ще нахлува по-топъл въздух във височина и затова валежите ще бъдат първоначално от дъжд.

В понеделник ще бъде със сравнително високи дневни температури, но започващите валежи от Югозапад ще обхванат цялата страна.

Очаква се валежите в понеделник и вторник да с прекъсвания и да продължат до сряда-четвъртък. Във вторник срещу сряда от север-северозапад-североизток ще започне да нахлува студен въздух и валежите в Северна България и по високите полета бързо ще преминат в сняг. Там ще бъде типична зима – на Север от Стара Планина първоначално, по високите западни полета, включително София, Североизточна България. Валежите ще бъдат от сняг в сряда и вероятно ще се образува нова снежна покривка.

Температурите в сряда-четвъртък ще са около и малко над 0 градуса. Възможно е да завали сняг и на юг от Стара планина. В сряда-четвъртък ще вали главно над южните райони, като в Родопите се очаква да натрупа значителна снежна покривка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе