500 000 лева за пътищата в Попово

Влагат се близо 500 000 лева в текущи ремонти на уличната мрежа в Попово. Работи се по три улици от пътната инфраструктура на града, съобщиха от администрацията на кмета Людмил Веселинов.

Текущ ремонт на стойност 222 580 лв. ще бъде извършен на уличната настилка по ул. „Генерал Баранов“ – от бул. „Михаил Маджаров“ до ул. „Панайот Хитов“, и ул. „Цанко Церковски“ – от ул. „Габровска“ до бул. „Михаил Маджаров“. Той включва асфалтиране, подмяна на бордюрите и повдигане на шахтите.

YouTube

Ще бъде ремонтирана и част от ул. „Фотинова“. Самата реконструкция на улицата е разделена на три етапа, като към момента община Попово ще работи по втория от тях, където уличната настилка е в най-лошо състояние. Става дума за отсечката от ул. „Панайот Хитов“ до „Тръбна мебел“.

Стойността на строително-монтажните работи е 267 215 лв. Парите ще бъдат използвани за подсилване на основите на пътя, подмяна на канализацията, асфалтиране, направа на дъждоприемни шахти и на бордюри.

Срокът за изпълнение на дейностите по обектите е 90 календарни дни. Предвид зимните условия, има вероятност работата по обектите временно да бъде прекратена до настъпването на подходящи условия за работа, уточняват от общинската управа.

Източник: novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе