Благодарен шеф раздаде 20 милиона на служителите си

Основател на компания от сферата на здравеопазването, който раздаде на служителите си подаръци на стойност 20 млн. долара, твърди, че жестът му е бил знак на чиста благодарност.

Марк Баяда – председател и основател на Bayada Home Health Care, оценявана на 1.4 млрд. долара във Филаделфия, която предлага медицински грижи за пациенти по домовете, обяви подаръка през миналата седмица по време на събиране на служителите на компанията, пише Profit.bg.

YouTube

“Вземам 20 млн. долара и ги разпределям между вас,” е заявил Баяда пред събраните около 100-те служители, според CBS Philly. “Исках да изкажа благодарност към всички за усърдието, с което се грижите за нашите клиенти.”

Парите били разделени между 32 000 служители и разпределени въз основа на годините стаж в компанията — новоназначените служители получили по 50 долара, докато дългогодишните служители получили десетки хиляди долари.

Дори пенсиониралите се служители, напуснали компанията след 2010 г., получили част от сумата, разказва 71-годишният Баяда пред Yahoo Lifestyle.

“Това са обикновени хора, които работят здраво в бизнес от сферата на услугите с малък марж на печалба — за мен е чест да работя с тях,” казва Баяда. “Аз не посещавам често домове на пациенти, но служителите ми са там всеки ден.”

През 2016 г. Баяда, който основава компанията през 1975 г., обяви, че планира да я превърне в организация с нестопанска цел, която ще стартира дейност през януари.

“Организациите с нестопанска цел продължават съществуването си по-дълго, а аз наистина не се нуждая от парите, затова ще трансформираме компанията в новосъздадена организация с нестопанска цел,” казва Баяда. “Поставяме мисията си пред парите.”

Служителите вече имат планове за това как ще похарчат получените бонуси, като някои от тях ще пътуват до Ирландия, други ще си купят нови гуми за автомобилите, а трети ще направят допълнителни подаръци на децата си за Коледа.

Никол Грийн, педиатрична медицинска сестра, сред чиито клиенти са преждевременно родено бебе и дете с церебрална парализа, работи в Bayada от едва три години и ще използва получните средства за висшето образование на дъщеря си.

“Всички бяха шокирани — мислехме, че това е просто празничен обяд,” разказва Грийн пред Yahoo Lifestyle. “Марк ни изненада напълно. Нямаше нужда. Аз работя в Bayada от скоро, но сега оставам служител до живот.”

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе