Мечка си отваря сама врата и влиза в полицейско управление (видео)

Охранителните камери заснемат как мечката се приближава до вратата, като отваря дръжката с лапата си

Голяма мечка е записана как се изправя на задните си крака и влиза в сграда на калифорнийски полицейски патрули, привлечена от машини за храна, съобщава „Нюзуик“.

YouTube

Охранителните камери заснемат как мечката се приближава до вратата, като отваря дръжката с лапата си, след което проверява всички автомати за топли напитки и пакетирани храни (вендинг машини), пише News.bg.

„Имахме неочакван посетител снощи“, коментира представител на полицията в Донър Пас. Мечката е заснета и на паркинг, докато проверява кошчета за боклук. Няма нанесени никакви щети от посещението на мечката, потвърждават полицаите.

Мечките в района търсят храна до 20 часа на ден, докато се подготвят за зимен сън, коментира на своя уебсайт службата по горите на САЩ.

Град Тръки, който се намира в окръг Невада, предупреждава, че мечки често се срещат в района и гражданите трябва да внимават къде и как изхвърлят боклука си.

„Дивите животни естествено се страхуват от хората и стига да спазвате дистанция те обикновено няма да ви притеснят, освен ако животното не е свикнало с човешки контакт. Когато мечките имат лесен достъп до човешки хранителни източници, включително боклук, поведението им се променя. В тези случаи мечките вече не са предпазливи и не се страхуват около хората и това може да доведе до имуществени щети и дори да застраши човешката безопасност“, съобщават на уебсайта си от местната община.

„Имайте предвид, че мечките и други диви животни са привлечени от всичко което се яде или им мирише привлекателно“, допълват те.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе