Нов вид телефонна измама!

Криминалисти от полицията в Ловеч предупреждават за телефонна измама по нова схема.

Зачестяват опитите за измами в областта месец преди коледните и новогодишни празници. Само през последните дни жители на Троян и Ловеч били измамени с близо 22 хиляди лева, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

YouTube

От там информират още, че 44-годишен мъж от Троян е подал сигнал в ловешката полиция, че най-вероятно е станал „муле“ на телефонни измамници. Мъжът е обяснил, че работи във фирма и чрез обявените контакти на 26 ноември е бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му е заръчано да мине през Ловеч, където ще го чака „позната“ на обаждащите се жена и тя ще му предаде парична сума, която им е необходима, за да си покрият извънредните разходи. Троянецът е изпълнил указанията и от точно определено място в Ловеч е взел пари от възрастна жена, след което е потеглил към Русе. По пътя мъжът се е усъмнил в законността на всички обстоятелства около създалата се ситуация, подал е сигнал в районното управление в Ловеч и се е върнал обратно в града, където е предал сумата от 4900 лева на полицейските служители.

Същия ден в ловешката полиция е получен сигнал от 71-годишна жена от Мездра, която е обяснила, че е станала жертва на телефонна измама и на 26 ноември в Ловеч е предала сумата от 4900 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

От полицията съобщават за още една телефонна измама. Възрастен мъж /на 79 г./ от Троян е дал 2600 лева на измамници. Той бил измамен по познатата схема, че оказва съдействие на МВР за залавянето на телефонни измамници.

От полицията в Ловеч отново предупреждават да не се дават пори на непознати хора, без значение за какви се представят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе