Пенсионерите излизат на протест

Българските пенсионери излизат на втори национален протест пред Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми.

Протестът ще се проведе днес, по време на обсъждането на проектобюджета за 2019-та година. Един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора, предава Дарик.

YouTube

През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора. През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Резултатът – нито едно от исканията на пенсионерските организации не е взето под внимание. Документът с исканията беше пренебрегнат от депутатите, разказва ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

„Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, каза той.

Ген. Върбанов се обърна към българските пенсионери:

„Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като граждани с чест и достойнство да си кажат думата и да покажат, че повече не може така и в бъдеще ще имаме предвид кого избираме“, посочи той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе