Тежка пътна обстановка в цялата страна

Над цялата страна паднаха обилни валежи – на места от сняг, на други от дъжд.

Снегът предизвика проблеми с движението на редица места по пътищата.

YouTube

Пътят Велико Търново – Русе в района на село Поликраище е затворен заради катастрофа между два товарни автомобила. Няма пострадали. Образували са се колони от автомобили. Няма обходен път.

Велико Търново за пореден път се оказа в плен на 5-сантиметров сняг. Градът осъмна тотално блокиран, на всякъде в него, заради непочистените улици, се образуваха километрични колони.

За огромните задръствания допринесоха и неправилно паркираните коли както и водачите с износени гуми.

На Прохода на републиката движението е затруднено заради три закъсали тира при разклона за село Нацовци. Затруднения в движението има и на главния път София – Варна в района на великотърновското село Шереметя.

Огромно задръстване тази сутрин от Перник към София през Владая, съобщават пътуващи по трасето. Пътят през Владая е отворен за преминаване, но тапата започва от светофарите на село Драгичево посока София.

Задръстването е започнало от 6 сутринта, а опашката започва още от светофара на Драгичево! Една от причините е падналият сняг, който забавя придвижването на перничани, тръгнали за работа към столицата. Проблемът е и в някои шофьори, които още не са сменили гумите си със зимни. Наложило се е временно да затворят пътя.

Полицаите на Владая са спрели ТИР и са го накарали да обърне на караулката и шофьорът закъсал с ТИР-а напряко пътя, твърдят очевидци. ТИР е закъсал и при бензиностанция „Лукойл“ към София.

Шофьори съобщават, че заради непочистения път се е образувало задръстване и на магистрала „Люлин“, след втория тунел. „Заради снегорините е, почистват“, споделя друг пътуващ. Поне четири снегорина хвърчат като линейки да чистят магистралата.

Друг очевидец информира, че магистралата е блокирана посока Перник заради катастрофа. Катастрофа е станала на Арбанаси, в посока Радомир. Камион с дърва е събрал мантинелата и стои в банкета на моста преди Прибой, съобщиха пътуващи.

Пътят през Бучино не е почистен, карайте внимателно, призовават шофьори, минали оттам.

В Хасково е създадена е организация за почистване на пътната мрежа. От общината предупреждават гражданите да не паркират автомобили по улиците, за да не пречат на снегопочистването.

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието в бургаски регион, съобщиха от община Бургас. С 10-15 см е повишено нивото на реките в региона- Отманлийска, Маринка, Изворска, Чукарлийска, Лозовска , както и дерето в Долно Езерово. С 10 см се е увеличило и морското ниво в Сарафово, измерено на рибарското пристанище. Няма сигнали за бедстващи хора или наводнени имоти. Автобусите се движат нормално. Заради събрала се вода, по-трудно е преминаването по бул. „Димитър Димов“. Пристанищата са отворени за маневриране

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе