Данъчен служител бе хванат при взимане на 15 бона рушвет

Служител на НАП е бил заловен в центъра на София в момент, в който получавал 15 000 лева подкуп от управител на фирма.

Това съобщиха градският прокурор на София Емилия Русинова и шефът на антимафиотите Ивайло Спиридонов, пише 24 часа.

YouTube

В началото на ноември гражданин се е оплакал в ГДБОП, че е изнудван от експерт от НАП, който бил натоварен със задачата да провери дружеството му.

По време на ревизията на фирмата служителят на НАП заедно със свой колега отишли в лоби бар на столичен хотел, където фирмаджията бил уведомен, че ще му бъде съставен ревизионен акт, тъй като проверка установила 800 000 лева недекларирана печалба.

Няколко дни след срещата единият от служителите на НАП Л. С. е звъннал на управителя чрез мобилно приложение и му казал, че срещу 45 000 лева подкуп ще му състави ревиозинен акт за 16-20 000 лева.

Обяснил му дори, че му прави отстъпка за размера на рушвета. Изнудваният фирмаджия казал, че иска отсрочка, тъй като не разполагал с 45 000 лева кеш.

„Благодаря на гражданина, че дойде и се оплака“, каза Спиридонов и призова и други да последват примера му.

Той обясни, че служителят на НАП е действал по схемата „много сте сгрешили, сега дължите“. Градският прокурор посочи, че не е ясно дали несъответствието от 800 000 лева е реално. Служителят на НАП ще бъде задържан за 72 часа, за да му бъде поискан постоянен арест от съда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе