Фейсбук ще блокира някои думи

Вероятно ви се е случвало да изтривате публикации от стената си във Facebook, тъй като не искате да ги видят другите потребители.

В някои ситуации съдържанието може да не е подходящо и да не искате да става публично достъпно за всички. Facebook вече са започнали тестове с интересна нова функция, която има потенциала да улесни значително този процес. Благодарение на нея ще имаме възможност да блокираме определени думи или фрази да се показват на стената на профилите ни в социалната мрежа.

YouTube

Информацията е на 9to5mac, които откриха доказателство за съществуването на функцията в кода на Facebook приложението. За в бъдеще ще виждаме допълнителен панел, с който да въведем бан за употребата не само на думи и фрази, но също на емоджита, които се превърнаха в неизменна част от модерните форми на комуникация. Taка ще имаме още по-голям контрол над съдържанието, което виждаме, а също и бързо да блокираме публикации, съдържащи съответните думи, фрази и емотикони във Facebook.

Коментарите със забранените от вас думи няма да се показват във вашия профил, но ще са видими за всички останали. Интеграцията на подобна система е поредния инструмент, с който компанията ще се опита да спре разпространението на обидно или нецензурно съдържание. Функцията все още се тества и нямаме данни кога всеки от нас ще може да я използва в своя акаунт. Възможността да блокираме думи или фрази ще ни спести неудобството от качването на неподходящо съдържание в профила ни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе