Повече сняг ще видим в края на Декември

Жълт код за студ е обявен в 14 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна.

В тези области дневните температури ще останат под нулата.

YouTube

В сутрешните часове в Дунавската равнина ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Ще е студено с минимални температури между минус 15 и минус 10 градуса, в Южна България – от минус 5 до минус 2 градуса, предава БТА.

Максималните температури в Северна България ще са между минус 4 и 1 градуса, в Южна България и по крайбрежието на морето – между 3 и 8 градуса.

Декември започва със сухо време. Най-ниските температури през последния месец на годината ще бъдат около минус 15 градуса, а най- високите – между 10 и 15 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните райони – между 70 и 120 литра на квадрат.

В началото на декември на много места в равнинната част от страната и в котловините сутрин ще има мъгла или ниска облачност, а в отделни райони те ще се задържат по-дълго. В Северна България ще има снежна покривка и дневните температури ще остават под нулата. По-чувствително затопляне се очаква в планинските райони. В края на първото десетдневие валежите от дъжд и сняг се завръщат, а в края на периода температурите тръгват надолу.

През повечето дни от второто десетдневие ще преобладава облачно време, повече слънчеви часове ще има в планините около средата на периода.

Към края на второто и в началото на третото десетдневие на декември отново има повишена вероятност за валежи от сняг. Около Коледа обаче прогнозата не включва валежи. По-голяма вероятност за сняг има около Нова година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе