„Българската Коледа“ в помощ на семействата в нужда

Препоръчвам инициативата „Българската Коледа“ на семействата в нужда, защото ще срещнат разбиране.

Това каза Галя Спасова, родител на дете с детска церебрална парализа, в интервю за Агенция „Фокус“ за инициативата „Българската Коледа“.

YouTube

Тя поясни, че семейството ѝ кандидатства за първи път в инициативата „Българската Коледа“.

„Ани се роди преждевременно със свръх ниско тегло – 0,780 кг. След като се роди в 26-та гистационна седмица, в края на шестия месец, имаше проблеми, свързани с двигателната активност – дясностранна хемипареза.

Поради това се нуждаехме от допълнителна рехабилитация, извън тази, която се провеждаше в болницата“, обясни Спасова.

Тя допълни, че по Здравна каса се полага клинична пътека в курс от 10 дни, който е крайно недостатъчен за нуждите на детето. Спасова допълни, че деца като нейното имат нужда от ежедневна рехабилитация.

„От болница „Св. София“ разбрах за инициативата „Българската Коледа“, която е подпомогнала други деца като Ани в процеса им на развитие. Поради тази причина подадох документи и кандидатствах. Бях одобрена, много бързо бяха разгледани документите. Много съм доволна от начина, по който работи цялата администрация на президентството. Не ни беше отпусната цялата сума. Кандидатствахме за 2800 лв., одобриха ни за 1000 лв., но аз съм благодарна на това, което получаваме като допълнителна помощ и подкрепа.

То е крайно полезно за нас, за детето и неговото развитие. Усвоили сме част от сумата, защото взимаме направление от Здравна каса за клинична пътека. В дните, в които не извършваме процедури по Здравна каса, усвояваме средствата от „Българската Коледа“, допълни Галя Спасова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе