За какво може да ни послужи чорапогащника

Всяка дама е изхвърляла чорапогащници дори заради малка бримка.

Но може би се е лишила от ценна вещ, която има неочаквано полезни приложения у дома.

YouTube

Ако сте любител фотограф и мечтаете да снимате в природата, когато има мъгла, не е необходимо да чакате такъв ден. Защото може да постигнете ефекта на мъглата, ако пред обектива поставите чорапогащник.

Ръчното изработване на красиви неща за дома е любимо занимание на мнозина. А тези, които обичат да правят изкуствени цветя, може да използват за целта и чорапогащник. И даже да го оцветяват.

Понякога пирони и винтове на стени или в мебели се рахлабват неочаквано. Проблемът би могъл да се реши, като в отвора се постави малко парче от стария чорапогащник, а винтът или пиронът бъде леко загрят. Нататък здравото му поставяне на съответното място е далеч по-лесно.

Чудесни парцали за миене на прозорци, полиране на мебели и чистене на обувки също се получават от стари чорапогащници.

Те вършат отлична работа и когато трябва да се перат деликатни тъкани. Увиването в чорапогащник преди слагането в пералнята ще предпази нежните материи от увреждане.

Ако трябва да изтриете лака си и се окаже, че сте забравили да купите памук, може да го заместите с топчета от чорапогащник.

Ако пък застелете дъното на саксията, е сигурно, че при поливане няма да се отмива част от почвата.

Обувки, които са се намокрили и вътре, се изсушават по-лесно, ако торбички от чорапогащник се напълнят с камъчета за котешка тоалетна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе