28-годишен мъж попречи на телефонни измамници

Телефонна измама приключи неуспешно за измамниците, след като 28-годишен кърджалиец предаде 3200 лв. в полицията, хвърлени от 85-годишен през терасата на жилището му в областния град.

Възрастният човек бил убеждаван 4 часа по телефона, че внучката му е претърпяла операция и той трябва да помогне с финансови средства. Изпратеният да вземе пратка млад мъж разпознал, че го въвличат в измама, когато парите били изхвърлени през балкона и потърсил полицията.

Ръководството на ОД на МВР – Кърджали изказва благодарност на 28-годишния кърджалиец за проявената съобразителност и гражданска доблест.

През последните дни отново е регистрирана активизация на телефонните измамници, които използват различни сценарии, за да заблуждават възрастни хора. Най-често залагат на схемата „специализирана операция на полицията за задържане на група, извършваща измами“, като обещават, че след приключването на случая ще върнат парите. Криминалистите за пореден път напомнят на жителите на областта по никакъв повод да не предават пари, поискани по телефона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе