Какви са установените престъпления за Ноември в Разград

От началото на 2018 г. в ОДМВР Разград са регистрирани 1133 криминални престъпления спрямо 1160 за същия период на 2017 г., което е намаление с 2,33%.

Анализът на статистическо наблюдение на оперативната обстановка и престъпността през м.ноември 2018 г. показва намаление в нивото на регистрираните криминални престъпления, сравнено със същия период на 2017 г. За периода няма регистрирани тежки криминални престъпления.

YouTube

От началото на месец ноември са регистрирани общо 77 криминални престъпления, като за сравнение за същия период на 2017 г., регистрираните престъпления са били 110, или намаление с 30%. Най-голямо е намалението при престъпленията против собствеността.

Разкрити са 37 от регистрираните през месеца престъпления, което е 48,05% разкриваемост. През периода са разкрити и 17 престъпления от минал период.

Престъпленията против личността за месец ноември са 6. Престъпленията против собствеността са 20 и са с относителен дял от 26%, спрямо общия брой регистрирани криминални престъпления за периода. Регистрирани през месеца са 13 кражби. През м. ноември 2018 г. са регистрирани 2 грабежа, като нарушителите са установени.

През м.ноември са регистрирани две телефонни измами, на територията на гр.Разград. И в двата случая парите са върнати на потърпевшите лица, а престъплението е останало недовършено. Предотвратените щети за потърпевшите лица са в размер на 4025 лева.

За месец ноември общоопасните престъпления са 35 (тук се включват-палежи, посегателства спрямо МПС, управление на МПС с чужди регистрационни табели, управление на МПС след употреба на алкохол, притежание и разпространение на наркотични вещества, пътно-транспортните произшествия).

Иззетите количества наркотични вещества през месец ноември са 11,5 грама амфетамин, 0,7 грама марихуана и 9,40 грама кокаин.
През месеца са проведени 5 СПО по линия „Противодействие на престъпления свързани с митническия режим. Акцизни стоки”. В резултат на това е иззет близо тон и половина тютюн без бандерол. Образуваните ДП по чл.234 от НК са две: В единия случай е разкрита нелегална фабрика за производство и разпространение на тютюн без бандерол от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ под ръководството на Районна прокуратура – Кубрат и със съдействието на РУ-Кубрат. На петимата установени участници в процеса по организация и обработка на продукцията им е взета постоянна мярка „Задържане под стража“. По случая се води разследване за престъпление по чл.234 от НК.
Второто ДП по чл.234 от НК през месеца е образувано в резултат от целенасочените действия на служителите от сектор „ПИП” при ОДМВР-Разград по противодействие на контрабандата на цигари и тютюневи изделия. В този случай са задържани 30,08 кг нарязан тютюн без бандерол. Стоката е открита на задната седалка в лек автомобил „Ситроен Ксара”, управляван от 22-годишен мъж от село Осенец. Продължава работата по документиране на установените престъпления.

Установените извършители на регистрирани през периода престъпления са 33. Общо през месеца са разкрити 57 престъпления, установените извършители са 52.

27 лица са били задържани в поделенията на ОДМВР Разград за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР.

За месец ноември са проведени 48 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе