„Гринч“ е най-гледания филм у нас

Триизмерната анимация по книгата на Доктор Сюс от 50-те години на миналия век – „Гринч“, вече втора седмица продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Зеленият и злонравен герой, който организира саботирането на Коледа в град Койвил, е гледан вече от 60 450 зрители и има 591 411 лева приходи.

YouTube

На втора позиция по зрителски интерес се върна „Бохемска рапсодия“ точно в седмицата на годишнина от смъртта на Фреди Меркюри. Гарнираната с позната музика и моменти от живота на фронтмена на „Куин“ история е гледана вече от 105 971 зрители и има 996 242 лева приходи за петте седмици на екраните у нас.

Трето място е за премиерния български филм „Смарт Коледа“ с Константин Гергинов, Кръстьо Лафазанов и Калин Врачански в главните роли. Случващото се на Бъдни вечер в работилницата на Дядо Коледа и използването на дигиталните технологии за коледни цели е гледано от 9 989 зрители и отчита 82 674 лева от билетите им за първите три дни на екраните.

На четвърто място е спортният екшън „Крийд 2“, продължение на първия филм от 2015 година. Развитието на сина на Аполо – Адонис, в бокса под наставлението на Роки Балбоа и защитата на титлата му от младия Виктор Драго са гледани от 26 056 зрители и имат 232 475 лева за десетте дни у нас.

Пето място е за приключенския „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, продължение на първия филм от 2016 година. Предисловието на популярната сага „Хари Потър“ с героите, които познаваме и от нея, е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са го гледали 58 015 зрители и има 662 139 лева приходи.

На шесто място е втората премиера от миналия уикенд – „Курск“, белгийски прочит на познатата трагедия от Баренцово море. Филмът, който проследява ставащото в руската атомна подводница и извън нея по време на маневри от август 2000 година, е гледан от 5 473 зрители и има 54 437 лева приходи.

Седмо място е за приказната триизмерна история „Лешникотрошачката и четирите кралства“, чиято основа е позната история от Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г. Приключенията на Клара, която е пренесена в магическия свят, за да осигури баланса между скритите светове, са гледани от 60 167 зрители и имат 602 603 лева приходи.

Осма позиция е за екшъна „Вдовици“, чиито сценарий е по едноименния телевизионен сериал от Великобритания от 80-те години на миналия век. Заплетените взаимоотношения между четири жени, които остават сами след смъртта на мъжете им – въоръжени крадци, и неочакваният изход от тях, са гледани от 9 347 зрители и отчитат 88 106 лева приходи за трите седмици у нас.

На девето място е музикалният „Роди се звезда“ за кариерата на изгряваща поп-изпълнителка, подпомогната от залязващ музикант. Филмът, който е третият по ред римейк на едноименната история от 1937 година, с Брадли Купър и Лейди Гага в главните роли, е гледан от вече 40 354 зрители и има 374 764 лева приходи за деветте седмици на екраните у нас.

Десето място е за екшън-фантастиката „Венъм“ по комиксите на Дейвид Микелайни, Тод Макфарлън и Марк Багли от „Марвел“. Превръщането на Еди Брок в суперзлодея Венъм е гледано от 133 141 зрители и има 1 455 307 лева приходи за деветте седмици на екраните у нас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе