Община Разград подготви богата програма за Зимните празници

Днес, 5 декември, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев заедно с гл.експерт „Култура“ Виолета Антонова представиха културните събития и украсата за Коледните и Новогодишни празници в Разград.

На 10 декември от 18.00 ч. пред Общински културен център със светлинно шоу и подаръци за всяко дете ще бъдат запалени светлините на градската елха. Сребристият смърч с богата корона и височина 10 м. ще засияе със светлината на 10 000 лампички.

YouTube

Светлините на градската елха ще бъдат запалени със специалното участие на дуо „БарбарониТе“ от София, които ще представят атрактивно огнено шоу.
Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от Разград, като за всяко дете ще има и подарък.

Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ украсиха града с около 60 000 лампи и стотина светещи елементи. Богатата украса, закупена от Община Разград през 2017, е допълнена с нов елемент – фонтан от падащ сняг, разположен на кръговото движение на бул. „България“. Проектът и изпълнението на декоративния фонтан от падащ сняг са дело на ОП „Паркстрой“ Разград.

В центъра на града е разположен Коледен базар със 17 щанда за нехранителни стоки. Хранителни стоки ще се предлагат на 6 щанда.

Два нови, атрактивни павилиона ще отворят врати тази година – щанд на ПФК „Лудогорец“ и щанд за коледни сладкиши. Базарът ще предлага и лакомства – понички, палачинки, захарен памук и царевица. Традиционната скара също ще намери своето място там.

Кметът д-р Валентин Василев обяви, че на 14 декември на Коледния базар ще бъде поставен щанд, на който ще се продават предмети с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за операция на едногодишно дете от Разград, което е родено с тежка диагноза, но вече има една успешна операция. Сумата, която трябва да събере е 7 000 лв., част от нея вече е събрана от семейството. Градоначалникът призова към съпричастност.

В Новогодишната нощ, на открита сцена, пред паметника на майстор Манол Капански ансамбъл – Разград ще изнесе празничен концерт, ще пеят и танцуват Коледари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе