Няколко любопитни факта за „Роки“

72 годишният Силвестър Сталоун обяви в социалните мрежи, че легендарния Роки Балбоа е стигнал края на своето дълго 40-годишно пътуване.

От мизерията до блясъка е историята на Силвестър, но и на Роки Балбоа – филмовият герой, с когото се запознахме преди 4 десетилетия и с когото тази година ще се сбогуваме завинаги
„За мен беше чест да създам и да играя такъв значим образ. Въпреки че това разбива сърцето ми, за съжаление, всичко един ден има своя край. Най-важното е, че Роки никога няма да умре, защото ще продължава да живее във всеки от нас“, написа Сталоун.

YouTube

Ето и 10 интересни факта, за един от най-емблематичните филми на всички времена:

1. Малко хора знаят, но Силвестър Сталоун сам измисля героя Роки и пише сценария за филма. Месеци наред мизерства като млад актьор в Холивуд, опитвайки се да лансира идеята си на някое филмово студио.

2. Първоначално продуцентите му предлагат 350 хиляди долара за сценария, но Слай има едно непреклонно условие – той да изиграе ролята на главния герой. Отказва, когато му казват, че искат друг актьор. В този момент бъдещата звезда има само 100 долара, няма кола и е бездомен.

3. Кучето Буткус, което участва в първата и втората серия на филма, всъщност наистина е домашния любимец на Силвестър Сталоун.
Докато се опитва да лансира сценария си, му се налага да продаде кучето, просто защото не може да го изхранва. Едно от първите неща, които прави когато получава пари е да си го откупи обратно… „В най-тежките ми моменти Буткус винаги беше до мен, беше единствения ми приятел и моята голяма упора. Когато тръгнахме заедно от Ню Йорк към Холивуд да преследваме славата, веднъж му се наложи да пътува два дни в хладилно помещение. Още тогава му обещах, че когато станем известни, винаги ще пътува само в първа класа“, разказва актьора за своя домашен любимец.

4. Целият снимачен бюджет на лентата е бил 1 млн. долара. Когато излиза на екраните през 1976-та, чупи рекордите, като носи печалба от 225 млн. Роки печели три награди „Оскар“, сред които и за най-добър филм.

5. Много от сцените в първия Роки, в които Сталоун тича и тренира из улиците на Филаделфия са снимани като нискобюджетна продукция – без разрешение, без затваряне на терени, без оборудване – само с една камера, която следи актьора.

6. Слай импровизира на 100% монолога си в сцената, в която отказва на Мики да го менажира. Там на няколко пъти той произнася „Мирише ужасно“, което по-късно актьора обяснява, че било самата истина – в тясната баня, в която снимали наистина миришело отвратително.

7. След излизането на Роки, със Сталоун се свързал лично Елвис Пресли, като го поканил в имението с Грейсленд. Помолил го да вземе копие от филма, за да го гледат заедно в личното му кино. Слай обаче бил толкова респектиран от Краля на рокендрола, че се страхувал да го срещне очи в очи. Затова просто му пратил филма, без да отиде да се запознаят лично…

8. Когато снимал сцената в склада с месо, където се боксира с говежди трупове, Сталоун налагал толкова силно месото, че си сплескал кокалчетата. И до днес когато си свие ръката на юмрук, кокалчетата му са напълно равни.

9. Целият филм е заснет за 28 дни, а най-големите разходи се оказват тези за грим.

10. По време на снимките на Роки, Сталоун получава множество контузии – в една от сцените, в които тича си разпъва сухожилието. Екипът го отвежда в най-близката болница със строителна количка. По време на финалната битка с Карл Уедърс, Слай си натъртва ребрата, а Уедърс страда от травма на носа.

Интересното е, че реалните контузии на двамата са точно обратните, на тези, които получават героите им.

Източник: flashnews.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе