Вредно е да се работи преди 10 часа сутринта

Стартирането на работния ден преди 10 часа сутринта увеличава нивата на стреса и предразполага организма към болести, пишат момичетата от Edna.

Това твърдят учени от Оксфордския университет, цитирани от британския вестник „The Telegraph“.

YouTube

С напредването на възрастта биологичният ритъм на зрелите хора напълно се разминава с обичайното работно време от 9 до 17 часа, а това носи “сериозна заплаха” за душевното здраве.

Д-р Пол Кели от Оксфордския университет казва, че е необходима значима социална промяна, която да премести началото на работния ден и училищните занятия в синхрон с биологичния часовник на хората.

Експертите, проучващи денонощния ритъм на функциониране на тялото, доказват, че 10-годишните деца не са готови да се съсредоточат за академични занимания преди 8.30 часа. 16-годишните младежи пък е препоръчително да започват занятия в 10 часа, за да постигат максимални резултати, а студентите в университета – в 11 часа.

Те също така считат, че преместването на старта на учебния ден може да доведе до повишаване на оценките с 10%. Същото се отнася и за започващите рано работа служители, при които съществува вероятност за понижаване на резултатите и увеличаване на здравните рискове.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе