Трикове против пропускане на обувките

Oбикновено едва при първия сняг за сезона откриваме, че любимите ни ботуши от миналата година са започнали да пропускат вода.

Не ни се иска да ги сменяме, защото са ни удобни, защото сме им свинали, харесваме си ги и защото не ни се дават по 100 лв през 6 месеца за ботуши.

YouTube

Не се примирявайте с мокрите крака, а пробвайте някоя от нашите идеи. Все една ще проработи.

Спрей против намокряне

Поддържането на обувите не e излишна глезотия. С помощта на козметиката за обувки удължавате многократно живота им, а това ви пести пари и нерви.

Всички обувки, които не са от естествена кожа, могат да бъдат обработени със спрей против прах и влага. Продават ги в големите магазини за обувки.

Особено подходящи са за хубавите боти от набук, които са толкова модерни тази зима. Напръсквате от разстояние, не дишате дълбоко докато го правите, защото мирише доста силно, и оставате да изсъхне за кратко.

Парафин по ръба

Взимате обикновена бяла свещ и с ръбчето натърквате всички шевове – обикновено от там влиза водата. Наблегнете на връзката между обувката и подметката.

Не се притеснявайте, че ще остане бял парафин, това е целта.

След като сте натъркали навсякъде, нагрявате мястото със сешоар. Парафинът ще се разтопи и ще създаде водонепропусклив филм.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе