Трикове против пропускане на обувките

Oбикновено едва при първия сняг за сезона откриваме, че любимите ни ботуши от миналата година са започнали да пропускат вода.

Не ни се иска да ги сменяме, защото са ни удобни, защото сме им свинали, харесваме си ги и защото не ни се дават по 100 лв през 6 месеца за ботуши.

Не се примирявайте с мокрите крака, а пробвайте някоя от нашите идеи. Все една ще проработи.

Спрей против намокряне

Поддържането на обувите не e излишна глезотия. С помощта на козметиката за обувки удължавате многократно живота им, а това ви пести пари и нерви.

Всички обувки, които не са от естествена кожа, могат да бъдат обработени със спрей против прах и влага. Продават ги в големите магазини за обувки.

Особено подходящи са за хубавите боти от набук, които са толкова модерни тази зима. Напръсквате от разстояние, не дишате дълбоко докато го правите, защото мирише доста силно, и оставате да изсъхне за кратко.

Парафин по ръба

Взимате обикновена бяла свещ и с ръбчето натърквате всички шевове – обикновено от там влиза водата. Наблегнете на връзката между обувката и подметката.

Не се притеснявайте, че ще остане бял парафин, това е целта.

След като сте натъркали навсякъде, нагрявате мястото със сешоар. Парафинът ще се разтопи и ще създаде водонепропусклив филм.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе