Проведе се заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на Община Разград

Днес (11.12.2018г.) в зала 102 на Община Разград се проведе заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Разград. Заседанието беше водено от председателя на съвета – кметът  д-р Валентин Василев. На него присъстваха и зам.-председателят- зам.-кметът Галина Георгиева,зам.-кметът Ердинч Хасанов,  представители на общинска администрация, представители на териториалните структури, юридически лица.

Целта на заседанието  на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия беше да запознае членовете на Съвета с „Указания за разработването и готовността за изпълнението на плановете за защита при бедствия“ на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет на Република България.

По време на събитието експерти от РД ПБЗН-Разград запознаха Общинския съвет с настоящите указания.

Настоящите указания се дават от Съвета, на основание чл.9, ал.15 от Закона за защита при бедствия. Те са в подкрепа на органите на централната изпълнителна власт, областните и общинските Съвети за намаляване на риска от бедствия, и съставните части на единната спасителна система при разработването на плановете по чл.9, ал.6,8 и 10 от Закона за защита при бедствия. Съветите за намаляване на риска от бедствия изпълняват тези указания при планиране на защитата при бедствия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе