Проведе се заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на Община Разград

Днес (11.12.2018г.) в зала 102 на Община Разград се проведе заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Разград. Заседанието беше водено от председателя на съвета – кметът  д-р Валентин Василев. На него присъстваха и зам.-председателят- зам.-кметът Галина Георгиева,зам.-кметът Ердинч Хасанов,  представители на общинска администрация, представители на териториалните структури, юридически лица.

Целта на заседанието  на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия беше да запознае членовете на Съвета с „Указания за разработването и готовността за изпълнението на плановете за защита при бедствия“ на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет на Република България.

YouTube

По време на събитието експерти от РД ПБЗН-Разград запознаха Общинския съвет с настоящите указания.

Настоящите указания се дават от Съвета, на основание чл.9, ал.15 от Закона за защита при бедствия. Те са в подкрепа на органите на централната изпълнителна власт, областните и общинските Съвети за намаляване на риска от бедствия, и съставните части на единната спасителна система при разработването на плановете по чл.9, ал.6,8 и 10 от Закона за защита при бедствия. Съветите за намаляване на риска от бедствия изпълняват тези указания при планиране на защитата при бедствия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе