Проведе се извънредна сесия на Общински съвет – Кубрат

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен присъства на извънредната сесия на Общински съвет-Кубрат по повод вероятността жителите на общината да останат пез водоснабдяване.

На заседанието си местните парламентаристи взеха единодушно две решения – за одобряване на споразумителен протокол между община Кубрат и „Енерго Про“ за разсрочено плащане на натрупаните задължения на ВиК „Меден кладенец“ , както и за поемане на общински дълг под формата на договор за общински заем с цел погасяване на задълженията. Ако споразумението не бе подписано, от „Енерго Про“ бяха обявили, че в следобедните часове днес спират електроподаването към съоръженията на водоснабдителното дружество.

YouTube

В края на заседанието Областният управител Гюнай Хюсмен сподели, че с тревога е наблюдавал процесите около ВиК „Меден кладенец“ и благодари на общинските съветници за мъдрото управленско решение, което е в интерес на жителите на общината. „Нито хората от община Кубрат, нито администрацията и съветниците имат вина за положението, но на тях се пада тежката отговорност да поемат такъв дълг“ – каза той. В изказването си обаче г-н Хюсмен апелира прокуратурата да се сезира по отношение причината с годините да се стигне до натрупването на този дълг и съсипването на общинското предприятие. „Призовавам прокуратурата да влезе в това дружество и да санкционира виновниците да се стигне до тази ситуация“ – каза Областният управител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе