3 полезни маски за лице през зимата

Снимка: архив

За суха кожа

Ако страдате от суха кожа, която е особено податлива на студеното време през зимата, смесете авокадо с мъничко зехтин за подхранваща маска.

YouTube

Намажете добре по цялото лице с четка, като внимавате за зоната около очите. Можете да поставите остатъка от сместа по врата и деколтето. Изчакайте 10-15 минути и с влажна кърпа, напоена добре в хладка вода измийте маската.

За комбинирана кожа

Ако кожата ви е комбинирана и чувствителна, спрете се на кафява българска хума, която е чудесен лек за кожата не само през зимата, но и през всеки друг сезон. За да си я приготвите, са ви необходими равни пропорции хума и кисело мляко.

Смесете добре съставките и нанесете с четка на лицето. Изчакайте, докато хумата стегне, и след това изплакнете с хладка вода. Подсушете внимателно с кърпа и нанесете хидратиращ крем.

За мазна кожа

Ако пък имате мазна кожа в комбинация с разширени пори, вашата тайна съставка е съвсем простичка – жълтъка. Смесете един жълтък с 1 с.л. мед и щипка канела и нанесете върху лицето за 30 минутки. Тази проста маска ще освежи и стегне кожата ви, ще я подхрани и ще създаде естествена бариера, която ще защити лицето ви от студения въздух. Избършете внимателно с навлажнена с хладка вода кърпа и нанесете крем за мазна кожа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе