Областният управител откри в Йонково изложба от фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа”

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри в НЧ”Пробуда 1927”-с. Йонково изложба със снимките, участвали във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград. Конкурсът бе организиран от Областна администрация-Разград в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Експозицията вече бе представена в Разград, Исперих и Кубрат, а Йонково е първото село, в което е подредена изложбата, предстои да бъде открита и в Брестовене и Севар.

YouTube

Пред посетителите на изложбата г-н Хюсмен представи фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа”. Сподели, че тази изложба е поредното мероприятие, което организира в това населено място, където живеят много будни хора, категоричен бе, че ще продължи да обръща внимание на селото, най-вече с оглед по-добрия живот на децата в него.
Ученици бяха сред най-любопитните посетители на изложбата. Те с интерес разглеждаха 182-те снимки на обекти на културно-историческото наследство от 17 държави: 47 от Италия; 24 от Великобритания, 18 от Румъния, 16 от Испания, 14 от Франция, 12 от Германия, 11 от Гърция, 8 от Холандия, по 6 от Австрия, Унгария и Белгия, 3 от Хърватска, по 2 от Дания и Чехия, 1 от Литва, както и снимки от две държави извън Европейския съюз – Монако и Швейцария.
Кметът на Йонково Бейти Али благодари за честта населеното място да е първото село, в което се представят снимките. На изложбата присъства и общинският съветник от Йонково Мустафа Рашид.

Изложбата се организира от Областна администрация-Разград със съдействието на НЧ”Пробуда 1927”-Йонково.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе