Няколко неща в дома, които забравяме да изчистим

Полилеите бързо се покриват с прах.
За лесното им почистване може да използваме антибактериална мокра кърпа или стар чорап, с който да избършете внимателно.

Пространствата между уредите.
Често трябва да пускаме прахосмукачката в пространствата между кухненските уреди или мебелите ни, защото там се натрупват мръсотия и прах.

YouTube

Рафтовете и чекмеджетата на хладилника.
Специалистите напомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват множество хранителни остатъци. В резултат на това бактериите там се увеличават и е добре да го почистваме редовно. Те препоръчват на дъното да сложим кухненска кърпа или хартия.

Пералнята.
Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова трябва да обърнем специално внимание на тези места, съветват експертите. Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена между отделните пранета, за да се проветрява и да не се натрупва мухъл.

Чантата за спорт.
Дрехите, с които ходим на фитнес, често отиват направо в пералнята след тренировка. Но не и раницата, в която ги носим. Дори чантите, които не се побират в пералнята, можем да почистим със сода за хляб, за да се неутрализира лошата миризма от потта.

Клавиатурите.
Клавиатурата на лаптопа или компютъра ни трябва да получава специално внимание при дезинфекцията, имайки предвид колко често работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, отколкото седалката на тоалетната чиния.

Метли и четки.
Точно както четките за грим, домакинските метли и четки също трябва да бъдат почиствани – или с прахосмукачка, или като ги накиснем в сапунен разтвор.

Дистанционното на телевизора.
Ако се замислите за последния път, когато сте чистили дистанционното си, вероятно ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате отново. При все че телевизорът и поставката му вероятно са в списъка за почистване, повечето домакини забравят за дистанционното, въпреки че то е в ръцете им постоянно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе