Теглете се по Коледа, за да не дебелеете

Британски специалисти твърдят, че ако човек премерва теглото си два пъти седмично през коледните празници, не само че няма да напълнее, но може дори и да отслабне, съобщи в. „Дейли мейл“.

Добре е също да внимаваме как се храним и да се движим между трапезите.

YouTube

Учените от университетите на Бирмингам и Лъфбъро са проследили 270 доброволци, предимно жени на средна възраст 44 години.

Те ги разделили на две групи, като на едната дали съвети как да се предпазят от напълняване, а другата помолили да се храни както обичайно. Доброволците от втората група напълнели малко, а от първата отслабнали с по 130 гр от ноември до януари.

Повечето хора на Коледа преяждат, като могат да погълнат дори 6000 калории за ден, три пъти повече от допустимото. Сред препоръките на учените за участниците в изследването е било колко да бягат или да ходят, за да изгорят калориите от определени деликатеси.

След чаша греяно вино например човек трябва да се разхожда 33 минути. 100 гр печени картофи се изгарят с 27 минути ходене или 14 минути бягане.

Специалистите препоръчват също да се храним по едно и също време, независимо дали два или пет пъти дневно, да избираме храни с по-малко мазнини, да не забравяме да се движим – 60 до 90 минути умерено натоварване дневно.

Много полезно е да избягваме препълнените чинии, да не си сипваме допълнително, да наблягаме на зеленчуците. Добре е да не забравяме, че напитките са калорийни бомби, независимо дали плодов сок или алкохол.

източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе