Днес в Русе е най-евтиния бензин

Дядо Коледа донесе на русенци най-евтиният бензин в страната.

По данни на fuelo.bg в Русе днес бензинът е най-евтин. Масовият бензин в големите вериги се продава за 1,94 лв. за литър, а дизелът е на стойност 2,14 лв. за литър. До скоро цените бяха с 5 стотинки по-високи. Русе пък е първенец по поевтиняване, като за последните дни бензинът е поевтинял средно с 2,74 ст., дизелът – с 2,61 ст. А газът – с 0,66 ст.

YouTube

В днешния ден най-ниската цена на литър от най-масовия А-95 е 1 лев и 79 стотинки. Такава цена може да срещнете на бензиностанции в Разград, Пловдив, Добрич, Ботевград, Бургас, София и Айтос. Дизелът също отбеляза спад – до 1,92 лв./л на места.

Средната цена на бензин А-95 за страната в днешния ден е 1,97 лв./л, а на дизела – 2,17 лв./л.

Според енергийните експерти това е най-ниската цена на бензина от 30 месеца насам или от юни 2016 г. Цената на дизела е най-ниска от 8 месеца.

Причината за поевтиняването е спадът на цената на петрола на международните пазари. В края на миналата седмица котировките му се задържаха под 54 долара за барел. Ако тези нива останат и през тази седмица е възможно да има нов спад на цените на горивата и бензинът да премине под 1,90 лв./л., а дизелът – под 2,10 лв./л.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе