5 признака за забавен метаболизъм

Не успявате да отслабнете, независимо от усилията, които полагате? Или качвате много по-бързо спрямо друг път?

Може би вашият метаболизъм е забавен. Това е често срещан проблем, особено с напредването на възрастта, но не бива да ви притеснява. С правилна диета и тренировки бързо ще влезете във форма, споделя Profit.bg.

YouTube

Ако все пак се съмнявате, че имате проблеми с метаболизма, вижте дали имате някой от тези пет признака.

Не сваляте килограми

Метаболизмът е процесът, чрез който тялото ви преобразува това, което ядете и пиете, в енергия. Храненето и физическите упражнение са най-големият определящ фактор за теглото, а забавеният метаболизъм може да доведе до покачване или до невъзможност да отслабнете.

Когато метаболизмът се забави, изгаряте по-малко калории и е по-вероятно да не можете да свалите тегло.

Суха кожа

Кожата ви винаги ли е суха и напукана, независимо какъв овлажняващ продукт използвате? Вашият метаболизъм може да е виновен, тъй като хормоните, които помагат за поддържане здравината на кожата и ноктите, са тези, които контролират вашите метаболитни процеси.

Сухата, сърбяща или дори мазна кожа, придружена от промяна в цвета, бледост или увеличаване на акнето, са признаци на метаболитен дефицит.

Желание за сладко

Напълно нормално е да искате от време на време сладки неща, но ежедневно да изпитвате нужда от такива, особено следобед, могат да бъдат знак за метаболитен дисбаланс. Когато нивата на кръвната захар в тялото ви спаднат, имате желание за захар и калории, за да компенсирате.

Когато съхраняваната мазнина се превръща в енергия, надбъбречните жлези поддържат метаболизма ви да функционира правилно. Ако надбъбречните жлези са в дисбаланс, търсите захар, за да компенсирате липсата на енергия, а това може да е индикатор, че метаболизъм също е засегнат.

Винаги сте уморени

Много неща могат да ви накарат да се почувствате уморени, включително фактори, като недостиг на сън или повече тренировки. Но ако това състояние е постоянно, може да е знак, че метаболизмът ви е по-бавен, тъй като тялото ви не преобразува храната в енергия достатъчно бързо.

Концентрирате се трудно

Има много неща около нас, които могат лесно да ни разсеят – телефони, социални мрежи, скучни хора….Но това може да е и признак за метаболитен проблем.

Вашият мозък се храни от това, което му предоставяте чрез храната. Ако организмът ви не успява да я преработи добре, това се отразява на концентрацията и бдителността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе