Годишен хороскоп за 2019

Овен

Динамична ще е годината за представителите на вашия знак с достатъчно възможности за реализация. Дали ще се възползвате или не, зависи от поведението ви. Не се захващайте за няколко неща едновременно, защото ще разпилеете силите си и получените резултати няма да ви зарадват. Действайте с умерено темпо и отчитайки личните си възможности.

YouTube

Ще има, разбира се, и затруднения. Приемете ги като изпитание за издръжливостта, волята и търпението си. Някои от тях ще играят ролята на „предупреждение“, целящо да ви предпази от грешки.

Мобилизирайте личния си потенциал в моментите, в които решавате да започнете нещо съвсем ново. Представете си, че имате пред себе си бял лист и на вас се пада да напишете първата дума. Нелек избор, но печелившата ви стратегия в случая е да повишите капацитета си, повишавайки познанията.

Не залагайте на количеството, а на качеството.

Поставяйте си реални цели и незабавно изработвайте плана за постигането им. Страхът от непознатото не бива да е спирачка към новото.

Телец

Всеизвестно е, че представителите на вашия знак са последователни и упорити хора. През 2019 г. тези качества ще се окажат изключително полезни. В допълнение трябва само да се научите да общувате по-свободно и да отстоявате интересите си по време на преговори.

Ще създадете разнообразни контакти и което е много съществено, с нужните хора в точния момент. Новите хора, гравитиращи около вас ще ви мотивират, ще ви подсказват подходящи решения, ще споделят оригинални идеи.

Благодарение на присъщия си чар и обаяние ще успеете да „изгладите острите ъгли“, помрачаващи отношенията ви с някои стари приятели, с близки роднини, с любимия човек.

Ще разширите влиянието извън сферата на основната си дейност. Творческият ви потенциал ще расте бавно, но осезаемо. Действайте смело, ако ви хрумне да се занимавате с нещо ново, особено през втората половина на годината.

Дайте възможност на интуицията да ви подскаже силните страни и на въображението да ги развие.

Прекалената предпазливост ви пречи да работите с размах. Ако за дадена идея нямате „резервен вариант“, това съвсем не означава, че е лоша и че трябва да се откажете от нея.

Близнаци

Всичко, към което миналата година се отнасяхте небрежно и подминавахте с минимално внимание, през тази година ще се върне при вас като бумеранг. Не разчитайте на късмет, нито на случайности, нито на подаръци от съдбата. Събитията, с които ще се наложи да се справите през 2019-а може да не са непреодолимо трудни, но в никакъв случай няма да са лесни. От вас ще се изисква трудолюбие, концентрация, ефективност и фантазия, при това всичките заедно в един и същ момент.

Ще има проблеми и в личния живот, и в деловата сфера, и по време на обучение. Най-често ще са взаимносвързани или следствие едно от друго. Няма място за паника, а за мотивирани действия и създаване на ясна стратегия. Положителният ефект от изпитанията е, че те ще „взривят“ въображението ви, а то ще е „ключ“ за всяка бариера, през която се налага да преминете. Ще промените интересите, възгледите си и ще намерите нови начини за реализация на уменията си.

Вие сте проводник, умеете да усвоявате и предавате информация, използвайте това свое качество пълноценно.

Научете се на търпение, бързането ви вреди, то е „автор“ на всичките ви грешки. Движете се повече, движението ви зарежда с енергия, която можете да трансформирате във всичко, което си пожелаете.

Рак

Трудолюбието и старанието ви наистина ще бъдат достойно възнаградени през 2019-а година. На вас не ви е нужна някаква конкретна причина, за да работите упорито. Вие просто обичате да го правите, при това вниквайки в детайли, които за всички останали остават незабележими. Всичко, което до момента ви е затруднявало ще намери своето решение. Колкото по-мащабни са плановете ви, толкова по-бързо ще стигнете до крайния резултат. Възможностите за реализацията им ще са доста по-различни от онова, което сте си представяли при стартирането им.

Предстоят промени. Важни, понякога непредвидими, понякога твърде резки, дори плашещи. Този път е желателно да смените посоката и вместо по рачешки да дадете „на заден ход“, да се движите смело напред. Бъдете сигурни, че ще е за добро. Ще се убедите в собствените си умения и способности и често ще се случва да възкликвате: А, значи могло!

Развивайте интуицията и менталните си способности, те у вас са силно застъпени. Лидерски и организаторски умения също не ви липсват, но обикновено ги пренебрегвате заради страх от провал или от чист мързел. Ако проявите креативност, ще осъзнаете, че пред вас има невероятни перспективи.

Лъв

Не изпускайте възможността през 2019-а година да сбъднете мечтите си или поне повечето от тях. Вие винаги сте успявали да формулирате ясно целите си, но невинаги успявате да трасирате пътя към тях. Едно от условията за напредък през тази година е да сте добре подготвени, с каквото и да се захванете. Най-важният и най-скъпият ви ресурс е информацията. Осигурете си достатъчно информация, от различни източници, сравнима и проверяема преди да започнете същинска дейност. По този начин ще реализирате обемни замисли за кратко време.

В повечето случаи работата, с която се занимавате ще ви харесва, ще ви доставя удоволствие и ще ви подтиква да се самоусъвършенствате. Опитайте се още в началото на годината да наваксате с изостаналото. Да върнете дълговете си, да изпълните обещанията, да изгладите конфликтите, да анализирате отношенията. Може би е време да прекратите някои от тях и да вложите повече ентусиазъм в други. Не се колебайте. Овладейте егото си, научете се да се съобразявате с чувствата и желанията на околните, повече да давате, отколкото да получавате.

Не забравяйте, че вие излъчвате радост и оптимизъм, с което помагате на хората около себе си. Продължавайте да го правите.

Преодолейте заседналия начин на живот, изберете спорт, който ви допада и ви разтоварва и го практикувайте за удоволствие. Ефектът ще ви удиви.

Дева

Хора като вас, рационални и практични, нямат навика да си губят времето с незначителни занимания. Колкото повече работите, толкова сте по-енергични и в този ред на мисли ще се захванете с генералните си планове буквално още от първия ден на 2019-а година. Не се учудвайте, че първите резултати ще са налице чак в края на пролетта. Заедно с тях ще има допълнителни финансови постъпления, нови възможности, реформи в ежедневието. Прагматичното ви мислене ще отстъпи място на романтичното и ще погледнете на житейските си позиции от различен ъгъл, убежденията ви ще претърпят промяна в посока на усъвършенстване.

Ще установите, че някои ваши схващания са погрешни или неактуални, но в известна степен ще ви е неловко да се разделите с тях. Напразно, направете го и ще се почувствате така, сякаш сте отворили прозореца в стая, която отдавна е трябвало да проветрите. Свежият „въздух“ ще е тъждествен на свежи идеи, контакти и предложения.

Първоначално офертите може да ви се сторят прозаични, но скоро ще установите, че са лесно осъществими и достатъчно доходни. А с ново запознанство през втората половина на годината може да пламне и нова любов.

Там където другите не забелязват закономерност, вие виждате тенденция.

Усъвършенствайте умението си и помогнете на околните да намерят смисъла на живота си.

Не ограничавайте насоките си на развитие, усъвършенствайте се творчески, за да разгърнете и приложите на практика всичките си таланти.

Везни

В началото на годината все още ще сте под влияние на инерцията от предишната година. Стремежът да успеете на всякъде и във всичко ще ви зарежда с тръпка и хъс. Постепенно и почти незабележимо тонусът ви ще намалява. Няма да е свързано нито с капризите на времето, нито с физическото ви състояние, а с вътрешното ви усещане, че имате нужда от малко почивка, нещо като презареждане. Тишина, спокойствие, ограничени контакти и то само с хора, излъчващи позитивизъм, за месец или два, докато лятото ви обгърне с колорита си.

Тогава вече ще сте подредили целите си и ще се втурнете към тях със замах. Ще се случат важни събития, които ще ви подтикнат към промени. Ще бъдат малко неочаквани, леко стресиращи, но като цяло ефектът от тях ще е положителен.

Отделяйте средства за обучение, през 2019 г. това ще е най-печелившата ви инвестиция. Не стигайте до крайности, търсете оптимален баланс между разум и чувства.

Вие сте природно създадени миротворци и дипломати. Можете да намерите удовлетворително решение там, където всички мислят, че вариантите отдавна са изчерпани. Прилагайте таланта си. Ще помогнете за разрешаването не само на чуждите конфликти, но и за своите.

Вашето старание действа мотивиращо на хората около вас и засилва чувството им за отговорност. Обменяйте опит. Ще научите околните да са по-взискателни към себе си, а самите вие ще станете по-решителни.

Скорпион

Магнетични, сексапилни, със силен характер, Скорпионите се справят с трудностите като с детска игра. Посрещат препятствията „с бутонките“ и всяка победа е нова „тухла“, повдигаща кулата на самочувствието им. Каквото и да се случи Скорпионът се бори ожесточено и докрай.

През 2019-а събитията ще се отразят върху емоционалните възприятия на Скорпионите. Ще се налага често да рискуват, да реагират светкавично и гъвкаво, което означава, че мисълта им ще трябва да работи „на бързи обороти“. Още през втората половина на годината ще установят, че рискът си е заслужавал и че трудът им не е отишъл напразно.

Тогава е желателно да намалят темпото, да се научат на постоянство, търпение и старание. Интуицията им е силна, проницателни са и успяват да схванат същността на фактите и явленията много по-дълбоко от всички останали. Бързо усвояват нови знания и не е изключено да променят професионалната си насока или сферата на дейност, да реализират своя стара мечта. Достатъчно ще е само да действат по законен начин и да са искрени с партньорите си. Някои делови отношения може да се трансформират в здраво приятелство или страстна любов.

Залагайте не само на логиката, но и на интуицията, когато поемате лидерски функции.

Най-лесният начин да приобщите близките към себе си е да поискате помощ. За тях е важно, че им имате доверие.

Стрелец

През изминалата година не ви липсваха приключения, но не ви липсваха и разочарования. Представителите на вашия знак принципно са пътешественици, авантюристи, търсачи на силни усещания и понякога не преценяват обективно степента на риск, поради което претърпяват загуби. През 2019-а обаче, едва ли някой би могъл да се нарече по-голям късметлия от вас. Достатъчно е само да се спомене, че Юпитер, управителят ви, царската планета, ще е в Стрелеца през почти цялата година, което означава, че ще извлечете полза дори от незначителни на пръв поглед събития.

Ще запазите позициите и ще увеличите приходите си при условие, че си изградите ясна тактика във всички направления на дейност, че се въздържате от импулсивни постъпки и че не прекалявате с разходите за развлечения.

Правете нещата по лесния начин, избирайте преки, а не заобиколни пътища. Въздържайте се от прояви на егоизъм в личните отношения. Търсете компромис, вместо да „дърпате чергата към себе си“ и ще усетите рязка промяна в поведението на околните спрямо вас.

Вие сте изследователи, не ви е нужно много време, за да осмислите и усвоите законите на обществото и Вселената. Не задържайте знанията само за себе си, намерете начин да ги предадете на повече хора.

Не разпилявайте енергията си и не се опитвайте да бъдете на няколко места едновременно. Не е нужно. Подредете приоритетите, нищо от радостите на живота няма да ви убегне.

Козирог

За консервативни хора като вас всяка промяна изглежда страховита, независимо че може да е незначително дребна. Работейки последователно и упорито ще можете да навлезете в 2019-а година „начисто“, горди че сте довършили започнатото. Но това значи само едно, че трябва да започнете нещо ново, даже може би принципно ново, свързано с личния живот и реализацията ви. Може би с малки крачки, но уверено и без да се самозалъгвате. Ще си задавате много въпроси, ще получите и много отговори. Невинаги ще са най-правилните, но пък ще има условия и за втори шанс.

Преживяванията ще са разнообразни, ще варират от сълзи до смях или до смях през сълзи и независимо дали ви харесват или не, във всички случаи ще ви накарат да се замислите. В последните месеци на годината ще си поставите нова цел, глобална, чиято реализация ще продължи повече от година. Ще се сближите с нови хора, на които ще можете да разчитате и ще сте доволни от постиженията си.

Не отлагайте важните решения. Вие сте практични, умеете да формулирате идеите си, да ги разпределяте и реализирате на всички етапи. Не подценявайте възможностите си.

Съчетавайте умствената работа с физическа активност и ще намерите вариант да разширите бизнеса си.

Водолей

Темпото ви на развитие през тази година ще е твърде неравномерно. Освен оригинално мислене ще са ви нужни и допълнителни фактори като активност и инициативност. Ще преживеете и някои парадокси, като например, че занимания, в които имате достатъчно опит ще ви се получават трудно или пък обратното, със съвсем нови и непознати неща ще се справите от първия път. Не разчитайте на случайности, а на абсолютно премерени и премислени действия.

Каквото отложите за „по-късно“ ще е свързано със загуба. Не разпилявайте енергията си с незначителни дейности и реагирайте бързо на непредвидените обстоятелства. Реално погледнато те ще са „печелившата ви карта“. Ако изникне възможност в началото на годината да се обучавате, макар и в непозната за вас област, направете го, дори да ви се струва, че наученото за нищо няма да ви послужи. Ще се убедите, че не е така. В края на годината, ако желаете, ще можете да смените работата си. Ще сте изключително заети, но пък приходите ще надминат очакванията ви.

Никой не отрича лидерските ви способности, но през тази година ролята ви на вдъхновители, организатори, консултанти е за предпочитане. Както натоварването, така и отговорността ще е по-малка и ще ви остане време да удовлетворите интелектуалните си предпочитания.

Не игнорирайте близките заради работата си. След време ще съжалявате за пропуснатите мигове с тях.

Риби

Всичко от което не сте били доволни в предишната година или не сте успели да направите, ще бъде реализирано през 2019-а. В благоприятна позиция сте, ще можете да подреждате решенията си и ще се чувствате наистина като „Риба във вода“. В началото на годината няма да усетите промяната, темпото все още ще е същото и заниманията ви все още ще са предимно прозаични, ще подреждате планове, приоритети, ще систематизирате стратегии. Много необходим период, обаче, в който ще наберете скорост и след това работата ви ще върви като добре смазан часовников механизъм. В този период е важно да действате обмислено, а не по инерция.

Следвайте правилата, четете инструкциите и не експериментирайте със съмнителни финансови операции. Източниците ви на приходи ще са повече от един, а не е изключено да поставите началото и на свой бизнес. Деловите отношения ще са източник и на емоции, и на печалби, но нищо повече от това. Не търсете в тях възможности за романтична връзка, не вкарвайте интимност в бизнеса.

Не е задължително да спазвате общите тенденции, а да намерите начин да впишете в тях личните си качества. Споделяйте чувствата си, но не робувайте на предразсъдъци и състрадание, ако не искате да станете жертва на чужди грешки. Отделяйте време за спортни занимания, ще ви помогнат да овладеете пристъпите на хаотичност в поведението си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе