800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на малко дете

Близо 800 българи протестираха пред болница в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиченце, съобщи в. „Билд“, цитиран от 24 часа.

Малката Селин починала от бронхопневмония след преглед в спешното отделение. Детето вдигнало висока температура два дни преди Коледа и родителите й, които са от България, я завели на преглед.

YouTube

Лекарят казал, че има вирус и отпратил семейството у дома с препоръката да й дават ибупрофен. Селин обаче продължила да се влошава и в първия коледен ден родителите й отишли в друга болница. Там детето починало след два часа престой.

„Как може да се стигне до тук“, казва пред вестника 28-годишният баща Норджан. Близки, приятели и познати на фамилията се събраха пред болницата с българските знамена и плакати: „Как може кръвният тест да е по-скъп от живота на едно дете?“ и „Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умрат“.

Полиция разследва смъртта на детето. Аутопсия ще посочи окончателно причината за смъртта му. Пред „Билд“ шефът на клиниката в Кьолн-Порц заяви, че поднася извинения и съболезнования на фамилията, но не вижда лекарска грешка в случая.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе