Млада жена даде 30 000 лева на телефонни измамници

В Гоце Делчев 38-годишна жена става жертва на измама и е ощетена с близо 30 000 лв., съобщи пресцентърът на Областната дирекция /ОД/ в Благоевград.

Пострадалата е съобщила на полицията в гр. Гоце Делчев, че на 3 януари около 12:50 часа на същата дата непознато за нея лице, което се е представило за полицейски служител, й поискал парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 30 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

YouTube

ОД на МВР – Благоевград, призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни /име, ЕГН или адрес/ или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и незабавно да позвънят на тел. 112, който се избира безплатно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе